КОНСУЛЬТАЦІЯ  0995000600

Що робити з путами покійного?

Що робити з путами покійного?

Що робити з путами покійного?

 

Безпосередньо перед похованням людини в землю, пути необхідно розв'язати та прослідкувати, щоб їх залишили в труні.

 

Це якщо коротко. Якщо Вас цікавить більш розгорнута відповідь, ми готові її надати.

 

Насамперед пути — це мотузки, якими перев'язують руки та ноги покійного перед тим, як вкласти його до труни.

 

Для чого це роблять? Ми не в змозі зупинити біологічні процеси, які тривають і після смерті, тому, щоб рідним і близьким було комфортно попрощатися з померлим, щоб уникнути зайвих можливих стресів і переживань, покійному перев'язують руки та ноги. Це є окремим заходом наряду з омиванням, вдяганням, макіяжем, щоб максимально створити враження, що людина в труні просто спить.

 

Перед самим похованням їх необхідно розв'язати. Можна сказати, що це останній прояв поваги — надати людині можливість спочивати з миром, негоже щоб вона в цей останній період була зв'язаною.

 

Та попри факт, що всі ми живемо у 21 сторіччі, досі існує дуже велика кількість забобонів, пов'язаних із цією темою.

 

Загальновідомо, все, що пов'язано зі смертю, кладовищами чи ритуальною символікою — широко використовується в окультизмі та різноманітних віруваннях, на кшталт вуду. Наскільки б не було розвиненим суспільство, завжди знайдуться люди, які вважатимуть, що забравши з похорон ті самі пути покійного, з їх допомогою можна накласти якесь закляття або пристріт, приректи на муки або навіть смерть недоброзичливця.

 

Вашим обов'язком, як освіченої людини є недопускання розповсюдження єресі на наших теренах. Тому ми радимо проконтролювати цей момент, щоб пути залишились в труні та людину поховали разом з ними. І це стосується не тільки пут, а й землі з території кладовища, квітів з похоронних вінків (якими б гарними вони не були), і всього, що є на території цвинтаря. Залиште потойбіччя — мертвим.

Автор:

Аліна Юган