КОНСУЛЬТАЦІЯ  0995000600

Чи є крематорій в Дніпрі?

Чи є крематорій в Дніпрі?

Не секрет, що Україна — одна з найбільших країн Європи, з населенням понад 43,5 млн за даними на 01 січня 2022 року. Також це каїна з урбанізованою нацією яка старіє, де понад 65% людей проживають у містах та мегаполісах і майже 31% - люди віком понад 55 років.

 

І це все довоєнні дані. 

 

Тому, будівництво крематоріїв було і залишається критичним питанням не тільки для Дніпра, а й для багатьох великих міст країни. Адже розмір і головне стан наших кладовищ вже давно є незадовільним. Часто нехтується правило трикілометрової санітарної зони від кладовища до найближчих житлових будинків. 

 

Активно питанням побудови крематорію в Дніпрі займалися ще у 2020 році.

 

За основу був взятий один з крематоріїв Німеччини з сучасним обладнанням — від печі до високоякісної системи фільтрації, яка дозволяє встановити санітарну зону в 50 м, замість ще радянського нормативу в 500 м.

 

Під будівництво була виділена ділянка землі в 45 соток, в лютому 2021 року була затверджена і підписана губернатором Дніпра проєктна документація на будівництво. На дане будівництво бюджетом було виділено 137 млн грн, але провести тендери так і не встигли. 

 

На разі ж через війну даний проєкт поставили на паузу. 

 

Та якщо через свої переконання, або погляди ви ратуєте виключно за кремацію, для Дніпра працює крематорій в містах Одеси, Харкова і Києва.

 

Ви можете замовити послугу кремації, що обійдеться вам значно дешевше за традиційне поховання, та позбавить необхідності зайвий раз відвідувати кладовища. 

 

Так, ми всі щиро сподіваємося, що побудова крематорію в Дніпрі “не похована”, а саме заморожена. Адже в такий складний час необхідно приділяти якомога більше уваги живим, щоб в майбутньому було кому попіклуватися про померлих. Поки що не на часі...

В яких містах України доступна послуга КРЕМАЦІЯ?

Автор:

Аліна Юган