КОНСУЛЬТАЦІЯ  0995000600

Чи можна покласти у труну телефон?

Чи можна покласти у труну телефон?

Так, телефон можна покласти у труну. У цьому немає нічого забороненого чи протизаконного.

 

Чому люди кладуть телефон у труну? Цьому бажанню є кілька пояснень:

  1. Хочеться, щоб поруч із людиною був предмет, яким він часто користувався. За цією ж логікою люди кладуть у труну гребінець, окуляри, портмоне, портсигари та інші особисті речі.
  2. Небіжчик боявся, що в нього станеться летаргічний сон і попросив про це. Завдяки кінематографу, літературі, соціальним мережам такі думки не рідкість і багато людей бояться, що їх поховають живцем, тому просять близьких покласти в труну їхній телефон. Якщо це було бажання покійного, обов'язково виконайте його. Так вам буде набагато спокійніше.
  3. Близькі підсвідомо хочуть зберегти з покійним зв'язок звичним способом. Психологи не бачать у цьому нічого страшного і навіть заохочують такі рішення.
  4. Згідно з православною вірою, телефон людині в потойбіччя не знадобиться тому практичного сенсу класти його в труну немає. Служителі церкви бачать у цій традиції відлуння язичництва, тому ставляться до неї не дуже доброзичливо, однак і прямої заборони на це немає.

 

Якщо вам хочеться покласти смартфон у труну, і вам так буде легше, якщо ви хочете, щоб предмет, яким людина часто користувалася, залишився з ним, просто зробіть це. Слухайте своє серце – воно підкаже правильне рішення.